Welkom bij onze Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 t/m 17:00 uur en helpen je graag met al je vragen. 

Meest gestelde vragen

Wat zijn de verzendkosten?

Bekijk op de pagina Verzending onze verzendtarieven.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Levertijd kan verschillen en daarom hanteren we een vaste levertijd van 2 a 3 werkdagen. 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Als je jouw bestelling wilt annuleren, reageer dan op de orderbevestigingsmail, Je kunt de order alleen annuleren als de bestelling nog niet is verzonden

Als de order wel als is verstuurd stuur dan de producten retour en vul onze herroepingsformulier in. Stuur deze op naar retouren@kindopwielen.nl. 

Download hier het formulier

Zijn de fietsen gemonteerd?

Sommige fietsen zijn voor 95% rijklaar en sommige fietsen moeten nog worden afgemonteerd. Dit staat vaak vermeld bij de fiets. Als u kunt kiezen voor de optie montage, betekent het dat de fiets niet standaard is afgemonteerd. 

Voor €47,50 maken onze ervaren monteurs de fiets rijklaar. Je hoeft bij levering zelf alleen de pedalen, het zadel, stuur en eventueel de voordrager van de fiets te monteren.

Wat houdt de montage in:

– Montage van het voorwiel.
– Alle bouten en moeren worden nagelopen en eventueel bijgesteld.
– De draaiende delen worden gesmeerd.
– De ketting wordt gespannen.
– De versnellingen en remmen worden afgesteld.
– De wielen worden nagespaakt.

De fiets verpakken we in een stevige doos zodat hij tijdens het vervoer niet beschadigt. Bij levering staat het stuur een slag gedraaid en zitten de pedalen er nog niet op. Bij kinderfietsen zijn de zijwielen niet gemonteerd. De fiets past anders niet in de doos. Via de mail ontvang je een montagehandleiding waarin we stap voor stap uitleggen hoe je het stuur en de pedalen zelf op de fiets monteert.

Welke maat moet ik kiezen?

Framemaat & inchmaat bepalen

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt om de fietsmaat van uw kind te bepalen. Let op! Voor het overzicht hieronder geldt dat onderstaande berekeningen, ondanks behoorlijke nauwkeurigheid, een indicatie zijn en kunnen dus afwijken. Dit is geen 100% garantie. Het is belangrijker om rekening te houden met de lichaamslengte en kledingmaat van uw kind dan met de leeftijd om de maat kinderfiets te bepalen. Daarom zal doorgaans bij kinderfietsen geen framemaat worden genoemd, want de maten worden vrijwel altijd in inches getoond.
Inches Lichaamslengte Leeftijd Kledingmaat
10 inch 85-100 1-3 jaar 85-100
12 inch 95 cm 2-4 jaar 90-105
14 inch 100 cm 3-5 jaar 98-108
16 inch 105 cm 4-6 jaar 103-118
18 inch 110 cm 5-7 jaar 110-123
20 inch 115 cm 6-8 jaar 118-128
22 inch 122 cm 7-9 jaar 124-134
24 inch 130 cm 8-12 jaar 130-142
26 inch 145 cm 10-14 jaar 140-156
Waar moet ik opletten bij aanschaf van een kinderfiets? 

De tabel hierboven geeft een indicatie welke inch geschikt is voor uw kind. U moet daarnaast ook rekening houden dat bij het aanschaf van een kinderfiets, om er meerdere jaren op te fietsen. Een kind groeit ook in de tussentijd en daarom is het belangrijk om de zadel en stuur tijdig te bij te stellen.

Om de zadel juist te stellen is het belangrijk om te weten dat het voor kinderen belangrijk is dat zij de grond aan kunnen raken met hun voeten. Bij het stuur is het belangrijk om rekening te houden met dat de knieën tijdens het fietsen niet het stuur mag raken, er moet dus ook voldoende ruimte zitten tussen het stuur en de knieën. Als dat niet het geval is, kan het kind de controle verliezen.

Het tabel is daarom zeker belangrijk bij het kiezen van de juiste kinderfiets. Als een fiets te groot wordt gekocht, is dit niet prettig fietsen of opstappen/afstappen en zullen de voeten niet de grond kunnen raken. Het is voor kinderen het prettigst als zij zelf de fiets goed onder controle kunnen houden.

Wat moet ik doen als mijn bestelling incompleet is of defect?

Als uw bestelling defect of incompleet is kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij zoeken dan naar een passende oplossing. U ontvangt dan een retourlabel van ons en hiermee kunt u kosteloos het artikel terugsturen. Omdat wij geen antwoordnummer hebben en handmatig een retourlabel aan moeten maken bij PostNL is deze slechts 5 dagen geldig. Zorg er dus voor dat u binnen deze periode het product retourneert. Lukt dit niet? Daarna zijn de verzendkosten voor eigen rekening./p>

Stel je vraag