Dé skelter: Waarom blijft de skelter toch zo populair?

Was jij vroeger ook als kind een racefanaat en ging jij ook met je skelter wedstijden doen? Daarom blijft de skelter een zeer populair speelgoed. De skelter is in de afgelopen jaren flink toegenomen in de populariteit en heeft daarom zelfs een eigen categorie, daar waar deze vroeger nog onder de trapauto’s vielen. De skelter geeft de kinderen het gevoel van “vrijheid” en kunnen de omgeving ontdekken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een skelter?

Leeftijd speelt een belangrijke rol. Iedereen kan toch de juiste leeftijd bepalen? Hier gaat het vaak mis. Ouders die een skelter willen kopen voor hun kind kijken vaak naar de leeftijd van hun zoon of dochter.

In dit voorbeeld is je kind 6 jaar en kiezen we een model die geschikt is voor kinderen tot 8 jaar en komen er dan achter dat de skelter toch wel iets groter had gemogen. Ouders lezen vaak geschikt tot zoveel jaar. Het is verstandiger om te kijken naar “geschikt vanaf”.

Is een skelter veilig?

Kies altijd een skelter met vrijloop automaat. Het geeft kinderen vaak een vertrouwt gevoel en het maakt ook nog eens de skelter extra veilig. Deze zet de skelter in een neutrale stand ook wel vrijloop stand genoemd en werk permanent. De voordelen hiervan is dat de trappers niet meedraaien als je ze zelf niet beweegt. Dat betekend als je kind schrikt of de controle verliest, kunnen de voeten van de trappers schieten. U begrijpt dat dat vervelende gevolgen kan hebben. Met een vrijloop automaat is de kans kleiner en daarmee dus ook veiliger en vertrouwder voor uw kind.

Massieve of lucht skelterbanden? En wat is het verschil?

Dat is compleet afhankelijk van uw keuze als klant. Kiest u voor uw kind voor comfort of voor duurzaamheid. Auto’s, fietsen, motor’s hebben allemaal luchtbanden omdat dit meer comfort biedt dan massieve banden. Nadeel van luchtbanden is dat deze lek kunnen gaan en deze dus moet worden vervangen. De massieve banden zijn wat minder comfortabel dan banden die gevuld zijn met lucht of foam omdat de harde massieve banden minder dempend zijn.

Heeft u nog andere vragen?

Heeft nog een ander vraag? Neem contact op met ons en we helpen u graag. Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 t/m 17:00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *